Склад, г/л
Фосфор Р2О5 – 420
Калій K2O – 280
Властивості добрива:
- легкодоступне культурам;
- підвищує стійкість до хвороб і стресів;
- проявляє хелатуючий ефект до іонів Са, В, Мо, К, Zn;
- фізіологічно активне за знижених температур (+3 ... + 10°С);
- підвищує врожайність культур і поліпшує їх якість і товарність.
Загальна інформація
Добриво Авангард® NPK Фосфіт К активує механізми стійкості культур до хвороб, викликаних грибками несправжньої борошнистої роси, та забезпечує культури легкодоступним калієм. Фосфіт-іон добрива транспортується акропетально та базипетально, ксилемою вгору і флоемою вниз до кореневої системи культур, що не властиво фосфат-іонам. Фосфіт-іон добрива Авангард® NPK Фосфіт К після його окислення переходить у доступні культурам сполуки фосфору.
Застосування для позакореневого підживлення
Культура | Норма витрати, л/га | Рекомендована фаза застосування |
---|---|---|
Зернові колосові (пшениця озима, яра, ячмінь озимий, ярий, овес, жито, тритикале) | 1.0 | У фазах кущення - початок виходу у трубку, кінець виходу – колосіння |
Кукурудза | 1.0-1.5 | У фазі 3-5 листків |
2.0 | У фазі 6-8 листків, перед викиданням волоті | |
Ріпак зимий та ярий, гірчиця | 1.0 | У фазі 4-6 листків, осінньої розетки |
У фазі весняної розетки – початок стеблування | ||
У фазі бутонізації (перед цвітінням) | ||
Соняшник | 1.0 | У фазі 2-3 пари листків |
2.0 | У фазі 5-6 пар листків (10-12 листків) | |
Зернобобові (соя, горох, квасоля, нут, боби) | 1.0 | У фазі 3-5 трійчастих листків |
2.0 | У фазі бутонізації – на початку цвітіння | |
Буряки цукрові, кормові та столові | 1.0 | У фазі 4-6 листків – за змикання листків у рядках |
2.0 | У фазі 8-12 листків, за змикання листків у міжряддях | |
Виноград | 2.0 | У фазах бутонізації – перед цвітінням, після цвітіння – ягода з горошину, за наливу ягід та, за потреби, протягом вегетації |
Плодові культури (яблуня, груша, слива, персик, абрикос) | 1.0-2.0 | За розкривання бруньок, білий бутон |
2.0 | Після цвітіння, активний налив плодів, не менше 2-4 підживлень протягом вегетації , не пізніше, ніж за 15-20 днів до збору врожаю | |
Смородина, малина, аґрус | 1.0 | До цвітіння – фаза бутонізаці |
2.0 | Після цвітіння за наливу ягід | |
Картопля | 2.0 | Починаючи з фази стеблування за висоти рослин 15-16 см до завершення цвітіння, не менше 3-4 разів за вегетацію |
Томати, перець, баклажани | 1.0 | У розсаді – 4-6 справжніх листків |
У фазі бутонізації – на початку цвітіння | ||
У фазі плодоношення (підживлення з інтервалом 10-14 днів) | ||
Огірки | 1.0 | Сходи – 3-6 справжніх листки |
2.0 | Плодоношення (підживлення з інтервалом 10-14 днів) |
Об’єм робочого розчину на польових, овочевих культурах – 200-300 л/га, на високорослих плодових та ягідних культурах – 500-1000 л/га. Робочий розчин рекомендується готувати безпосередньо перед застосуванням.
Краплинний полив, кореневе живлення: плодові дерева і кущі та овочеві культури – 2-6 л/га, декоративні культури – 2-4 л/га. Гідропоніка – 0.4-0.6 л/ 1000 л води.