Властивості добрива:
- має високу розчинність у воді і доступність культурам;
- підвищує імунітет, стійкість культур до стресів і хвороб;
- проявляє пролонговану дію;
- підвищує врожайність культур, поліпшує їх якість і товарність.
Загальна інформація
Добре відгукуються своєю врожайністю на бор соняшник, ріпак, буряки, бобові, овочеві, капустяні культури, томати, баклажани, картопля, яблуня, виноград. Ці культури виносять своїм врожаєм 300-400 г/га бору. Позакореневі підживлення культур добривом Avangard CrystalMax B-21 за їх критичними фенофазами дають високий ефект для профілактики та усунення дефіциту бору на культурах.
Застосування для позакореневого підживлення
Культура
| Норма витрати, кг/га
| Рекомендована фаза застосування
|
---|---|---|
Соняшник
| 1.0-1.5
| I. У фазі 2-3 пари листків. II. У фазі 5-6 пар листків та, за потреби, у фазі бутонізації (зірочки)
|
Ріпак озимий, ярий, гірчиця
| 0.5-1.0
| I. У фазі 4-6 листків восени, осіння розетка
|
1.0
| II. Весняне відростання, весняна розетка-початок стеблування
| |
III. Бутонізація (зелений бутон) | ||
Зернобобові (соя, горох, нут, квасоля, боби, нут, сочевиця)
| 1.0
| I. У фазі 3-5 трійчастих листків. II. У фазі бутонізації та за наливу нижніх бобиків |
Буряки цукрові, столові, кормові
| 0.5-1.0 | I. У фазі 2-3 листків. II. У фазі 5-6 листків за змикання листків у рядку
|
1.0-1.5
| III. У фазі 8-12 листків за змикання листків у міжряддях
| |
Кукурудза
| 1.0
| У фазі 6-8 листків |
Зернові колосові (пшениця, ячмінь, овес, жито, тритикале)
| 0.5-1.0
| У фазі кущення-початок виходу у трубку та у фазі кінець виходу у трубку – початок колосіння
|
Гречка
| 0.5-1.0
| У фазі бутонізаці
|
Льон олійний
| 0.5-1.0
| У фазі «ялинка», 3-5 листків та через 7-10 днів після першого підживлення
|
Морква столова
| 0.5-1.0
| I. За формування коренеплодів. II. За інтенсивного наростання коренеплодів. III. За інтенсивного накопичення сухих речовин у коренеплодах
|
Капуста – білоголова, савойська, брюссельська, цвітна, броколі, кольрабі
| 0.5-1.0 | I. Через 10-15 днів після появи сходів або висаджування розсади у ґрунт. II. На початку формування органів плодоношення. III. При накопиченні сухих речовин у врожаї, не пізніше, ніж 20-25 днів до збору врожаю
|
Томати, баклажани, перець
| 0.5-1.0
| I. В розсаді. II. За формуванням першої китиці. III. За формуванням другої китиці та на початку наливу плодів, за потреби – протягом вегетації
|
Суниця садова
| 0.5-1.0
| I. Бутонізація. II. Налив ягід
|
Картопля
| 0.5-1.0 | У фазі стеблування за висоти рослин 15-16 см – до завершення цвітіння, не менше 2-4 підживлень за вегетацію
|
Виноград
| 1.5
| I. За довжини пасинків 15-20 см – бутонізація. II. Після цвітіння – ягода з горошину. III. На початку дозрівання ягід |
2.0-3.0
| IV. Після збору врожаю, не пізніше, ніж за 20 днів до опадання листя
| |
Плодові (яблуня, груша, персик, слива, абрикос), ягідні культури
| 1.0-1.5
| I. Фаза рожевого бутона. II. Після цвітіння при формуванні плодів. III. Через 10-12 днів після другого підживлення та, за потреби, протягом вегетації
|
2.0-3.0
| Після збору врожаю, не пізніше, ніж за 20 днів до опадання листя
|
Об’єм робочого розчину на польових та овочевих культурах повинен становити 200- 300 л/га, на високорослих плодових та ягідних культурах – 500-1000 л/га. Робочий розчин рекомендується готувати безпосередньо перед застосуванням.
Фертигація, кореневе живлення: на овочевих, плодових та ягідних культурах, декоративних культурах – 1.5-3.5 кг/га, молооб’ємна гідропоніка – 1.0-2.0 кг/га.