Склад, г/л
Азот
N | Кальцій СаО | Магній MgO | Бор
B | Залізо
Fe | Марганець Mn | Мідь Cu | Цинк
Zn | Молібден Mo | Кобальт Co |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
100 | 180 | 10 | 0.25 | 0.25 | 0.1 | 0.4 | 0.4 | 0.02 | 0.01 |
До складу входять ультрамікроелементи, амінокислоти. Mn, Zn, Cu, хелатовані EДTA, Fe – ДTPA.
Властивості добрива:
- легкозасвоюване культурами;
- запобігає хворобам, викликаним дефіцитом кальцію;
- подовжує зберігання плодів і поліпшує їх транспортабельність;
- швидко усуває дефіцит кальцію;
- проявляє антистресовий ефект;
- підвищує врожайність культур і поліпшує їх якість і товарність.
Сумісність
Сумісне з більшістю водорозчинних добрив і засобів захисту рослин. Перед змішуванням рекомендується провести тест на сумісність.
Загальна інформація
Кальцій сприяє формуванню добре розвиненої кореневої системи, засвоєнню елементів мінерального живлення, формує міцні та еластичні клітинні стінки, сприяє нормальному росту та розвитку культур. Добре відгукуються на позакореневі підживлення добривом Авангард® Кальцій + М/Е томати, перець, капуста, груша, яблуня, суниця садова, малина. Застосування добрива Авангард® Кальцій + М/Е на культурах запобігає появі верхівкової гнилі плодів томатів, перцю та інших хвороб, викликаних дефіцитом кальцію.
Застосування для позакореневого підживлення
Культура
| Норма витрати, л/га
| Рекомендована фаза застосування
|
---|---|---|
Плодові культури (яблуня, груша)
| 3.0-6.0
| Відразу після опадання пелюсток квіток, упродовж перших 20-24 днів, від 3 до 7 підживлень за вегетацію
|
Плодові культури (слива, персик, абрикос)
| 3.0-5.0
| Відразу після опадання пелюсток квіток, упродовж перших 20-24 днів, від 3 до 4 підживлень за вегетацію
|
Суниця садова
| 3.0-4.0 | На початку наливу ягід, кожні 5-7 днів, не менше 3-4 разів за вегетацію
|
Томати, перець, баклажани
| 1.0-3.0 | За наливу плодів, кожні 5-7 днів, не менше 3-5 підживлень за вегетацію
|
Огірки
| Відразу після цвітіння, за наливу плодів, кожні 7-10 днів, не менше 3-5 підживлень за вегетацію
| |
Капуста – білоголова, савойська, брюссельська, цвітна, броколі, кольрабі
| 3.0-5.0 | За формування плодів (качана, квітки), кожні 7-10 днів, не менше 3-4 підживлень за вегетацію
|
Картопля | 2.0-4.0
| Стеблування, за висоти рослин 15-16 см, до завершення цвітіння, не менше 3-4 підживлень за вегетацію |
Салат качанний
| 1.0-2.0
| На початку формування качана, кожні 7-10 днів, не менше 3-4 підживлень за вегетацію
|
Інші культури
| 1.0-3.0
| За інтенсивного росту та розвитку культур, кожні 7-10 днів, не менше 2-4 підживлень за вегетацію. Профілактично, при виявленні потреби культур у кальції за результатами функціональної діагностики та за прояву візуальних ознак дефіциту кальцію
|
Об’єм робочого розчину на польових, овочевих культурах повинен становити 200-300 л/га.
Об’єм робочого розчину на високорослих плодових та ягідних культурах – 500-1000 л/га. Робочий розчин рекомендується готувати безпосередньо перед застосуванням.