Склад, г/л:
- водорозчинний марганець (Mn) – 100, азот (N) – 50;
- марганець, хелатований (комплексований) ЕДТА.
Властивості добрива:
- легкозасвоюване культурами;
- активує ферментативну активність;
- підсилює стійкість культур до стресів і хвороб;
- активує процеси фотосинтезу;
- поліпшує синтез вітаміну С, каротину, вуглеводів;
- підвищує врожайність культур, поліпшує їх якість і товарність.
Загальна інформація
Марганець бере участь в обміні сполук азоту, окисленні та відновленні амонійного та нітратного азоту (NH4, NO3 ), процесах фотосинтезу, є складовою ферментів, які беруть участь у диханні, синтезі фітогормону ауксину, вітаміну С. Він є кофактором понад 35 ферментів. Марганець позитивно впливає на ріст пилкових трубок і запліднення, подовження кореневих клітин і стійкість кореневої системи культур до патогенної біоти. Добриво Авангард® Марганець застосовується для профілактики, усунення дефіциту марганцю на культурах і для отримання високої врожайності культур із високою якістю.
Застосування для позакореневого підживлення
Культура
| Норма витрати, л/га
| Рекомендована фаза застосування
|
---|---|---|
Зернові колосові (пшениця, ячмінь, жито, овес, тритикале) | 0.5-1.0
| І. У фазі 2-4 листків восени за 10-12 днів до настання морозів
|
0.5-1.5 | ІІ. У фазі кущення – початок виходу в трубку
| |
ІІІ. У кінці виходу в трубку – початок колосіння
| ||
Кукурудза
| 0.5-1.5
| І. У фазі 3-4 листків. ІІ. У фазі 6-8 листків. ІІІ. За потреби, до викидання волоті
|
Ріпак озимий та ярий, гірчиця
| 0.5-1.0
| І. У фазі осінньої розетки, 4-6 листків
|
0.5-1.5
| ІІ. У фазі весняної розетки – стеблування
| |
ІІІ. У фазі зеленого бутона
| ||
Буряки цукрові, столові, кормові
| 0.5-1.0
| І. У фазі 5-6 листків за змикання листків у рядку
|
0.5-1.5
| ІІ. У фазі 8-12 листків за змикання листків у міжряддях. За потреби, підживлення рекомендується проводити кожні 15-20 днів
| |
Зернобобові (соя, горох, квасоля, нут, боби, сочевиця)
| 0.5-1.5 | Починаючи з фази бутонізації – до наливу нижніх бобиків. За потреби, підживлення рекомендується проводити кожні 15-20 днів
|
Соняшник
| 1.0-2.0
| І. У фазі 2-3 пар листків. ІІ. У фазі 5-6 пар листків. ІІІ. За потреби – у фазі бутонізації (зірочки)
|
Картопля
| 0.5-1.5
| Починаючи з фази стеблування за висоти рослин 15-16 см до завершення цвітіння, не менше 2-4 підживлень за вегетацію
|
Капуста – білоголова, савойська, брюссельська, цвітна, броколі, кольрабі
| 1.0-2.0
| На початку формування плодів (качана, квітки), кожні 7-10 днів, не менше 3-4 підживлень за вегетацію
|
Плодові культури (яблуня, груша, слива, персик, абрикос)
| 1.0-2.0
| Починаючи з фази рожевого бутона, до завершення наливу плодів і після збору врожаю. Рекомендується проводити не менше 3-5 підживлень за вегетацію
|
Суниця садова
| 1.5-2.0
| Починаючи з фази бутонізації, кожні 7-10 днів, не менше 3-5 підживлень за вегетацію
|
Томати, перець | 1.0-2.0
| За наливу плодів, кожні 7-12 днів, не менше 3-4 разів за вегетацію
|
Об’єм робочого розчину на польових, овочевих культурах повинен становити 200-300 л/га.
Об’єм робочого розчину на високорослих плодових та ягідних культурах – 500-1000 л/га. Робочий розчин рекомендується готувати безпосередньо перед застосуванням.