Склад, г/л
Азот
N | Фосфор P2O5 | Калій
K2O | Сірка
SO3 | Бор
B | Залізо Fe | Марганець Mn | Мідь
Cu | Цинк
Zn | Молібден Mo | Кобальт Co |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
70 | 80 | 60 | 8 | 4 | 4 | 3 | 1 | 2 | 0.1 | 0.01 |
До складу входять ультрамікроелементи. Mn, Zn, Cu, хелатовані EДTA, Fe – ДTPA.
Властивості добрива:
- легкозасвоюване культурами;
- активує обмінні процеси, проявляє антистресовий ефект;
- активує ріст і розвиток культур;
- підвищує імунітет і проявляє фунгіцидний ефект;
- підвищує врожайність культур, поліпшує їх якість і товарність.
Загальна інформація
Врожайність овочевих культур значною мірою залежить від збалансованого мінерального живлення та застосування якісних добрив. Позакореневі підживлення овочевих культур добривом Авангард® NPK + M/E Овочеві у критичні фенофази дозволяють повніше реалізувати потенціал їх генетичної продуктивності. При цьому врожайність овочевих культур збільшується на 10-15%, підвищується вміст сухої речовини, вуглеводів, цукристості, аскорбінової̈ кислоти, знижується кислотність і вміст нітратів у плодах. А товарна продукція овочевих культур набуває високих смакових і товарних якостей.
Застосування для позакореневого підживлення
Культура | Норма витрати, л/га | Рекомендована фаза застосування |
---|---|---|
Томати, перець, баклажани | 1-1.5 | І. В розсаді, за формуванням першої китиці |
2.0-3.0 | ІІ. Через 4-5 днів після висаджування у ґрунт, за формуванням другої китиці | |
ІІІ. На початку наливу плодів | ||
Огірки, кабачки, патисони | 1.0-1.5 | І. На початку наливу плодів |
2.0-3.0 | ІІ. Після збору врожаю з центрального стебла | |
ІІІ. За наливу плодів на бокових пасинках | ||
Капуста – білоголова, савойська, брюссельська, цвітна, броколі, кольрабі | 1.0-1.5 | І. Через 10-15 днів після появи сходів |
2.0-3.0 | ІІ. На початку формування органів плодоношення (качана, квітки) | |
ІІІ. За накопиченням сухих речовин в товарному врожаї, не пізніше, ніж 15-20 днів до збору товарного врожаю | ||
Цибулеві (цибуля ріпчаста, часник) | 1.0-1.5 | І. Підживлення через 10-15 днів після появи сходів |
2.0-3.0 | ІІ. За активного росту та розвитку листків | |
ІІІ. За активного росту та розвитку цибулини | ||
Iшні культури | 1.0-3.0 | За інтенсивного росту та розвитку культур, для профілактики кожні 7-12 днів. При виявленні потреби культур у мінеральному живленні за результатами функціональної діагностики та за прояву візуальних ознак його дефіциту |
Об’єм робочого розчину на овочевих культурах - 200-300 л/га. За вирощування розсади овочевих культур концентрація добрива Авангард® NPK + M/E Овочеві в робочому розчині повинна становити 0.3-0.5% (0.3-0.5 л/на 100 л води). Позакореневі підживлення добривом Авангард® NPK + M/E Овочеві рекомендується комбінувати з добривами Авангард® Стимул, Авангард® Гроу Аміно та іншими добривами ТМ Авангард в одному робочому розчині, щоб повністю забезпечити культури мікроелементами та досягти максимального ефекту.
Передпосівна обробка насіння: замочити насіння в 5% водному розчині добрива Авангард® NPK + M/E Овочеві до 4 годин. До робочого розчину добрива Авангард® NPK + M/E Овочеві рекомендується додавати добрива Авангард® NPK + M/E Старт, Авангард® Стимул і протруйник. Робочий розчин рекомендується застосовувати декілька разів. Після замочування насіння його потрібно просушити у провітрюваному приміщенні або відразу висіяти.