Склад, г/л
Азот
N | Сірка
SO3 | Бор
B | Залізо
Fe | Марганець Mn | Мідь
Cu | Цинк
Zn | Молібден Mo | Кобальт
Co |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
100 | 200 | 0.5 | 0.5 | 1 | 0.7 | 0.3 | 0.10 | 0.01 |
До складу входять ультрамікроелементи, амінокислоти. Mn, Zn, Cu, хелатовані EДTA, Fe – ДTPA.
Властивості добрива:
- легкозасвоюване культурами;
- активує обмінні процеси, проявляє антистресовий ефект;
- активує ріст і розвиток;
- поліпшує перезимівлю озимих культур;
- підвищує імунітет і проявляє фунгіцидний ефект;
- підвищує врожайність культур, поліпшує їх якість і товарність.
Загальна інформація
Сірка входить до складу амінокислот – цистеїну, цистину та метіоніну, що входять до складу білків. Достатнє забезпечення культур сіркою сприяє засвоєнню сполук азоту як мінімум на 20-25%. Сірка поліпшує формування лігніну, який зміцнює механічні властивості соломини зернових культур і знижує їх вилягання. Сірковмісні органічні сполуки підтримують нормальний поділ клітин і ріст молодих тканин та підвищують вміст хлорофілу в листках. Сірка входить до складу вітамінів і коферментів – біотину, тіаміну, коензиму А, глютатіону, ліпоєвої кислоти тощо. Сірка бере участь у реакціях обміну (аеробна фаза дихання, синтез жирів та інші). Сірка проявляє інсектицидні та фунгіцидні властивості щодо пригнічення хвороб і шкідників. Сполуки сірки підвищують вміст і якість білка та «сирої клейковини» в зерні пшениці озимої, сої, гороху. Найбільш сірколюбні культури – гірчиця, ріпак, соя, горох, соняшник, бавовна, квасоля, сочевиця, люцерна, середньолюбні – зернові (пшениця, рис, ячмінь).
Застосування для позакореневого підживлення
Культура
| Норма витрати, л/га
| Рекомендована фаза застосування
|
---|---|---|
Ріпак озимий, ярий, гірчиця
| 3.0-5.0 | І. У фазі осінньої розетки (4-6 листків)
ІІ. У фазі весняної розетки – початок стеблування ІІІ. У фазі зеленого бутона |
Зернові колосові (пшениця, ячмінь, жито, тритикале)
| І. У фазі кущення-початок виходу в трубку
ІІ. У фазі кінець виходу в трубку – початок колосіння | |
Соняшник
| І. У фазі 4-6 листків
| |
Кукурудза
| І. У фазі 6-8 листків
| |
Буряки цукрові, столові, кормові
| І. За змикання листків у рядку, 5-6 листків
ІІ. За змикання листків у міжряддях, 8-12 листків | |
Капуста – білоголова, савойська, брюссельська, цвітна, броколі, кольрабі
| І. Через 10-15 днів після появи сходів
ІІ. На початку формування плодів (качана, квітки) ІІІ. За накопиченням сухих речовин в товарному врожаї, не пізніше, ніж 15-20 днів до збору товарного врожаю | |
Зернобобові (соя, горох, квасоля, нут, боби, сочевиця)
| І. У фазі 3-5 трійчастих листків
ІІ. У фазі бутонізації та, за потреби, протягом вегетаці | |
Інші культури
| 3.0-6.0 | За інтенсивного росту та розвитку культур, кожні 7-12 днів. При виявленні потреби в мінеральному живленні за результатами функціональної діагностики та за прояву візуальних ознак його дефіциту на культурах
|
Об’єм робочого розчину на польових, овочевих культурах повинен становити 200-300 л/га.
Об’єм робочого розчину на високорослих плодових та ягідних культурах – 500-1000 л/га. Робочий розчин рекомендується готувати безпосередньо перед застосуванням. Позакореневі підживлення добривом Авангард® Комплекс Сірка + азот + мікро рекомендується комбінувати з добривами Авангард® NPK + M/E Стимул, Авангард® Гроу Аміно, Авангард® Бор, Авангард® Цинк, Авангард® Мідь, Авангард® Марганець, Авангард® Молібден, Авангард® NPK Фосфіт К, Авангард® NPK Фосфіт К+ Цинк, Авангард® Кремній Біо марок А і В та іншими марками добрив ТМ Авангард в одному робочому розчині, що дозволяє забезпечити культури сіркою, азотом і мікроелементами та досягти максимального ефекту.