Склад, г/л
Фосфор Р2О5 | Азот
N | Сірка
SO3 | Бор
B | Цинк
Zn | Мідь
Cu |
---|---|---|---|---|---|
300 | 100 | 1.5 | 0.1 | 0.1 | 0.1 |
Фосфор знаходиться у вигляді фосфат-іону. Мікроелементи Zn, Cu, хелатовані (комплексовані) EДTA (етилендиамінтетраоцтова кислота).
Властивості добрива:
- сприяє активному росту та розвитку кореневої системи культур і закладанню генеративних органів;
- підвищує зимо- та морозостійкість культур;
- покращує ріст і розвиток культур;
- має підвищений коефіцієнт засвоєння фосфору та азоту – 80-90%;
- підвищує врожайність та якість товарної продукції культур;
- забезпечує високу окупність.
Культура
| Норма витрати, л/га
| Рекомендована фаза застосування
|
---|---|---|
Пшениця, ячмінь, овес, жито, овес, тритикале
| 3.0-6.0
| І. Восени у фазі 2-3 листків-кущення
ІІ. Навесні у фазі кущення – початок виходу в трубку |
Кукурудза | 3.0-6.0
| І. У фазі 3-4 листків
ІІ. У фазі 6-8 листків |
Ріпак озимий, ярий, гірчиця | 4.0-6.0
| І. У фазі осінньої розетки, 4-6 листків
ІІ. У фазі весняної розетки – на початку стеблування та, за потреби, протягом вегетації |
Зернобобові (соя, горох, нут, кормові боби) | 4.0-6.0
| І. У фазі 3-5 трійчастих лисків
ІІ. На початку фази бутонізації |
Соняшник
| 4.0-6.0
| І. У фазі 2-4 пар листків
ІІ. У фазі 5-6 пар листків |
Буряки
| 4.0-6.0
| І. У фазі змикання листків у рядку, 4-6 листків
ІІ. У фазі змикання листків у міжряддях, 8-12 листків |
Картопля
| 3.0-5.0
| І. У фазі стеблування, за висоти рослин 15-16 см
ІІ. У фазі бутонізації та, за потреби, протягом вегетації |
Плодові культури (яблуня, груша, слива, персик, абрикос)
| 3.0-6.0
| І. У фазі рожевого бутона
ІІ. Після цвітіння за формування плодів та, за потреби, протягом вегетації ІІІ. Після збору плодів, не пізніше, ніж за 20 днів до опадання листя |
Суниця садова
| 3.0-5.0
| І. На початку весняного відростання – на початку фази бутонізації
ІІ. Після цвітіння, через 7-10 днів після першого підживлення |
Перець
| 3.0-5.0
| І. При вирощуванні розсади рекомендується провести 2-3 підживлення
ІІ. Через 7-8 днів після приживання розсади – у фазі бутонізації ІІІ. За появи 2-3 плодів та їх наливу |
Томати
| 5.0-7.0
| І. При вирощуванні розсади рекомендується провести 2-3 підживлення, на початку формування першої китиці
ІІ. Через 7-8 днів після висаджування розсади у ґрунт, за формування другої китиці ІІІ. За наливу плодів на центральному стеблі |
Огірки
| 4.0-6.0
| І. У фазі 2-3 справжніх листків
ІІ. У фазі бутонізації ІІІ. На початку активного росту плодів |
Група капуст
| 5.0-7.0
| І. Через 10-15 днів після появи сходів
ІІ. На початку формування органів плодоношення (головки, квіток) та, за потреби, протягом вегетації |
Морква, корнеплоди
| 4.0-7.0 | І. На початку формування коренеплодів
ІІ. За інтенсивного наростання коренеплодів з інтервалом 10-14 днів |
Цибулеві (цибуля, часник)
| 4.0-7.0
| І. За формування 2-3 справжніх листків
ІІ. У фазі активного росту та розвитку листків (пера) ІІІ. На початку активного росту та розвитку цибулини |
Інші культури
| 3.0-7.0 | За інтенсивного росту та розвитку культур, особливо на ранніх фенофазах. У разі виявлення потреби у фосфорі за результатами функціональної діагностики або за прояву візуальних ознак його дефіциту
|
Передпосівна обробка насіння: зернові колосові – 1.0-2.0 л/т; кукурудза, соняшник – 3.0- 5.0 л/т; соя, горох, кормові боби, нут – 3.0-5.0 л/т. Рекомендується застосовувати разом із протруйником в одному розчині. Для досягнення кращого ефекту рекомендується комбінувати з добривами Авангард® Стимул, Авангард® Гроу Аміно, Авангард® Гроу Гумат в одному робочому розчині.