ТОВ «Додола» на Херсонщині – з-поміж тих, які з перших днів війни перебували в окупації. А тому товарне кредитування від Ukravit за підтримки Програма USAID з аграрного і сільського розвитку – АГРО стало господарству дуже в пригоді для забезпечення посівної пізніх ярих.

Після розмінування деокупованих територій тут вирішили провести посів соняшника та сої. Однак через брак виробничих ресурсів і неможливість отримати кредитні кошти у фінансових установах посівна опинилась під загрозою.

«З Ukravit ми співпрацюємо з 2011 року, використовуємо не лише їхні засоби захисту рослин, а й послуги Ukravit Institute – віддаємо насіння для дослідження на схожість та ураженість хворобами. Цього року частина ресурсів, призначених на проведення посівної, пішла на розмінування територій. Й компанія Ukravit єдина надала нам засоби захисту рослин, зокрема гербіциди для соняшника та сої, з відтермінуванням платежу. І це в умовах, коли через окупацію в регіоні не було можливості агрокредитування взагалі. Оскільки ми маємо тривалу історію співпраці, то без проблем пройшли схвалення кредитним комітетом і в максимально оперативні строки одержали товар. Крім того, фахівці компанії завжди на зв’язку, аби допомогти вирішити питання, що можуть виникнути під час вирощування. Тож товарне кредитування та ті переваги, які ми отримали від співпраці, дуже допомогли нам в забезпеченні цього сезону», – розповідає директор господарства Василь Штендера.

Незважаючи на складні умови, у ТОВ «Додола» відповідально ставляться до збирання та утилізації тари з-під пестицидів.

«Оскільки наше господарство знаходиться в «червоній зоні», використані ємності з-під пестицидів та агрохімікатів ми поки що збираємо та зберігаємо. І при першій можливості передамо їх представникам Ukravit для утилізації в установленому законом порядку», – зазначає Василь Штендера.

Сьогодні розмінування територій на Херсонщині триває, й на осінь господарство планує засівати більші площі. Вже розпочали посів озимого ріпака, а також надіслали на дослідження насіння озимих пшениці та ячменю. Відповідно, потреба у виробничих ресурсах зростає із кожним днем. Тому у ТОВ «Додола» сподіваються на подальшу співпрацю та розширення її умов.