Всі, хто вирощує кукурудзу, знають: ця культура потребує посиленого мінерального живлення. Особливо від 3 листка до викидання волоті – адже повна забезпеченість комплексом макро-, мезо- та мікроелементів сприяє повноцінному росту та розвитку і, як наслідок, розкриттю генетичного потенціалу врожайності культури.
«Зважаючи на сприятливі гідротермічні умови, кукурудза наразі розвивається досить стрімко: представники нашої агрономічної служби по всій Україні відзначають, що вона знаходиться переважно у фазі 9-10 листків, а подекуди – 11-12 листків і через нетривалий час буде викидати волоть, – розповідає керівник агрономічного департаменту «UKRAVIT» Олександр Мигловець. – І сьогодні дуже важливо забезпечити кукурудзу усіма необхідними елементами живлення, зокрема й цинком. Адже цей елемент активує велику кількість ферментативних реакцій, бере участь у продукуванні хлорофілу, впливає на репродуктивні процеси, метаболізм вуглеводів, фосфатів і протеїнів, а також є кофактором синтезу ауксинів. Крім того, він відповідає за стійкість рослин до патогенів та різного роду стресів».
Однак, відзначає Олександр, отримати цинк із ґрунту в достатній кількості кукурудза повноцінно не може. Згідно із дослідженнями «Інституту здоров’я рослин», підвищений вміст цього елемента спостерігається лише на Закарпатті. Дещо менше цинком забезпечені Львівська та Вінницька області. А от на решті територій України показники або низькі, або дуже низькі. Тому він рекомендує позакоренево підживити свої посіви концентрованим легкозасвоюваним добривом, що містить цинк у хелатній формі, Авангард Цинк (цинк (Zn) – 100 г/л, азот (N) – 65 г/л; цинк хелатований (комплексований) ЕДТА). Основна мета даного технологічного прийому – покращити живлення культури цинком, стимулювати формування генетаративних органів, знизити вплив негативних зовнішніх чинників і підвищити якісні показники майбутнього врожаю.
Авангард Цинк ліквідовує нестачу цинку у культурних рослин і сприяє засвоєнню ними таких важливих елементів, як кальцій та магній. Препарат покращує процеси цвітіння та запліднення квіток, а також поліпшує врожайність та якість товарної продукції – підвищує вміст цукрів, крохмалю, білка. Крім того, він покращує посухостійкість рослин кукурудзи та їх стійкість до хвороб, що дуже актуально в мінливих умовах літнього вегетаційного сезону – 2020.